Kradol elektrickú energiu. Kežmarskí policajti vypátrali a obvinili zlodejov. Ukradli prívesný vozík

27.01.2010 Celý región

Kradol elektrickú energiu: Z prečinu krádeže obvinili včera policajti z Medzilaboriec 33 ročného Medzilaborčana.
Pracovníci elektrárni odpojili 20.7.2009 obvineného od elektriny. Začiatkom augusta si však muž otvoril skrinku s elektromermi na chodbe bytovky, odstránil plombu a po odmontovaní krytu elektromera si sám svojvoľne elektromer znovu zapojil. Takto neoprávnene odoberal elektrinu až do 19.11.2009, čím spôsobil škodu 343. - €. Obvinený je stíhaný na slobode.

Kežmarskí policajti vypátrali a obvinili zlodejov
Kežmarskí policajti vypátrali a včera obvinili dvoch páchateľov, ktorí majú na svedomí dve vykradnuté chaty a jednu búdu pri Starej Lesnej, okr. Kežmarok.
Z prečinov krádeže, porušovania domovej slobody a poškodzovania cudzej veci sú obvinení dvaja muži z Veľkej Lomnice vo veku 33 a 26 rokov. V nedeľu (24.1.2010) podvečer prišli obvinení do chatovej osady v Starej Lesnej a pomocou krompáča sa vlámali do troch chatiek. Z prvej chaty po vylomení dverí ukradli z pivnice sekeru. Škoda spôsobená krádežou a poškodením bola vyčíslená 355. - €. Z druhej chaty ukradli rôzne druhy posteľného prádla, obrusy, rádio, notebooku s príslušenstvom a USB kľúč. Škoda bola vyčíslená na 1 780. - €. Do tretice sa vlámali do pracovnej búdy nachádzajúcej sa vedľa jednej z chát. Z nej po vylomení zámku ukradli krompáč a fúrik, čím spôsobili škodu 45. - €.
Kežmarskí policajti oboch páchateľov zadržali počas včerajšieho dňa, kedy ich následne aj obvinili, umiestnili do cely policajného zaistenia a spracovali podnet na návrh na ich vzatie do väzby.

Ukradli prívesný vozík:
Na polícií v Jarovniciach oznámil včera ráno 36 ročný muž z Renčišova (okr. Sabinov) krádež prívesného vozíka.
Ku krádeží došlo v noci z pondelka na utorok, pričom vozík bol voľne odstavený na ulici pred jedným z rodinných domov v Renčišove. Jeho majiteľovi vznikla škoda 400. - €. Po prívesnom vozíku vyhlásila polícia pátranie a zároveň začala trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže.
 

Vyberte región